fallingsoon.blogg.se

A make-believe bookcircle

Kategori: Me Life

Så nu är skolan över... Vad ska man då använda all sin tid till i sommar? Jo jag ska sitta och läsa en massa jag! Jag kom på en asbra idé, så smart som jag är, att jag och min kära vän Caroline (också kallar för Litenliin, Liin eller Laloline) ska byta böcker i sommar! Som vanligt har jag självklart en hög med bocker som jag vill läsa, men tänkte ändå att det hade vart spännande att läsa sådant som man inte normalt skulle läsa (självmant i alla fall). Jag är en sån person som tar upp väldigt mycket ungdoms fantasy böcker, men ett starkt inslag av kärlek. Caroline är kanske lite motsatsen till mig, hon läser verklighetsbaserade böcker och deckare och självklart barnböcker (finns säkerligen någon annan genre där men dem har hon dolt för mig).
 
Självklart finns det "regler" som vi ska följa. Tänkte att jag gör en enkel liten lista här nedan, för er bruk och för min egen. Alltid bra att ha en organiserad lista liksom!
  • Helst en bok på svenska.
  • Inte mer än 400 sidor lång.
  • När man fått en bok av den andre så måste man läsa minst 50 sidor innan man ratar boken, ge den en ärlig chans.
  • ENJOY IT! Det kommer bli sjukt spännande att läsa nya och (enligt mig) annorlunda böcker.
Boken som jag har valt ut till Caroline först var en bok av Katarina von Bredow, Knappt Lovlig heter den. Jag fick boken när jag flyttade till Skåne för sex år sedan, fick den av två barndomskompisar som tyckte den passade in på min situation (vad boken handlar om kommer nedan). Boken jag får låna av Caroline heter Jag dödade mitt barn och är en sann berättelse. Denna kommer ni inte få veta vad den handlar om förens jag läst ut den. Så det så.
 
Detta kommer bli en spännande sommar! BRING IT ON!
 
Knappt Lovlig: Hanna är en riktig asfaltsblomma. Men hennes mamma, som är författare, får för sig att hon kommer att kunna skriva så mycket bättre, bara hon kommer ut på landet. För Hanna är det rena katastrofen; hur ska det nu gå med livet? Hanna måste åka skolbuss fram och tillbaka med den hopplösa lantisen Sara och det blir krångligt att stanna i stan om kvällarna.
Och Hannas bästis Linn fullkomligt pyser av förakt inför landsbygden och dess människor.
Men så träffar Hanna Arild.
Det är alldeles omöjligt förstås. Han är mycket äldre än hon och dessutom grisbonde. Linn skulle få spader om hon visste. Men Hanna kan inte låta bli. Det går bara inte. Fast hur får man honom att upptäcka en 15-årig tjej från stan ...